Veelgestelde vragen - FAQ

Wat is een wildplukwandeling?

Een wildplukwandeling van Wilderlust is een wandeling waarin we met een groepje op pad gaan in de natuur. Samen struinen we door de natuur op zoek naar eetbare planten, kruiden, bessen, noten en paddenstoelen. Ik leg je alles uit over wildplukken en deel tips en tricks. Je kan zelf meedoen, of je inschrijven samen met een vriend, vriendin, collega of partner.

Wat leer je in een wildplukwandeling?

Tijdens een wildplukwandeling leer je alles over wildplukken, de do's en de dont's, het herkennen van soorten en de mogelijke verwarringsgevaren. We maken een mooie wandeling waarin we zo'n 20-30 verschillende planten, kruiden, bessen, noten en/of paddenstoelen behandelen, afhankelijk van het seizoen. Aan het einde van de wandeling ben je in staat om een aantal planten zelf te herkennen en weet je het een en ander over de culinaire en de geneeskrachtige werking. Leuk en leerzaam dus!

Waar vinden de wildplukwandelingen plaats?

De wandelingen worden op verschillende plaatsen in Nederland gegeven, check de website voor de locaties van de eerstvolgende wandelingen.

Wat kan ik verwachten?

Na inschrijving en betaling krijg je een welkomstmail en wordt je toegevoegd aan de online Wilderlust-leeromgeving & community op het Thinkific-Platform.

Vanaf het moment dat jouw wildpluk-cursus of opleiding van start gaat, krijg je elke week een nieuw lesprogramma met daarin één nieuwe eetbare plant, bloem, bes, noot of paddenstoel uitgelicht. Ik leg je dit uit aan de hand van duidelijke video's, ondersteunende teksten en beeldmateriaal.  

Ook krijg je elke week een recept zodat je gelijk met jouw vondst aan de slag kan gaan.

Heb je vragen? Daarmee kun je terecht in de Wilderlust Online Community.

Daarnaast krijg je per seizoen een live wildplukwandeling waarin we alle planten en paddenstoelen van dat seizoen gaan ontdekken.

Een wildplukwandeling, of een wildpluk-cursus?

Allereerst, het 1 sluit het ander niet uit! Sterker nog, ik kan je aanraden om beiden te doen. Bij de wildplukcursus krijg je dan ook een gratis live wildplukwandeling per seizoen , omdat ik ervan overtuigd ben dat een combinatie van beiden je helpt om de verschillende planten die worden behandeld beter te onthouden en te leren herkennen.

De Wildpluk-cursus

Met deze cursus over eetbare natuur ga je de diepte in en leer je eetbare planten, bloemen, bessen, noten en paddenstoelen echt goed kennen. Doordat iedere week een andere soort wordt uitgelicht heb je de tijd om deze te leren kennen en herkennen. Voor wildplukken geldt dat aandacht en tijd nodig zijn om het wildplukken onder de knie te krijgen en comfortabel worden bij het verzamelen van de juiste eetbare soorten. Na dit programma zul je met meer zelfvertrouwen de natuur in trekken om wilde eetbare planten te verzamelen.

De wildplukwandeling

Ik noem een live wildplukwandeling een soort kickstarter voor het wildplukken. We maken een wandeling van 2 uur waarin je 20 à 25 eetbare planten, bloemen, bessen, noten en/of paddenstoelen zult ontdekken. Veel om allemaal in 1 keer te onthouden maar reuze interessant! Het is een wandeling die je ogen zal openen voor alle rijkdom die overal om je heen groeit en hierna zal geen wandeling meer hetzelfde zijn :)

Wanneer kan ik met de Wildpluk-cursus beginnen?

Het mooie van de Wilderlust Wildpluk-cursus is dat je elk moment kan instromen. Vier keer per jaar start er een seizoenscursus, en voor het jaarprogramma kan je doorlopend starten. Nadat we je inschrijving en betaling in goede orde hebben ontvangen, verwerken we je aanmelding en krijg je van ons een bevestigings-email. Vanaf dat moment heb je toegang tot het wilderlust platform op Thinkific en ben je lid van de Wilderlust Wildplukkers-community. Je ziet ook wanneert de cursus van start gaat. Vanaf dat moment krijg je elke week een nieuwe les met cursusmateriaal.

Hoe lang duren de programma's?

Afhankelijk van je inschrijving (het 3 maanden durende programma of het jaarprogramma van, je raadt het al, een heel jaar ;)) ontvang je voor deze gehele periode elke week nieuw cursusmateriaal. Na het afronden van het door jou gekozen programma blijf je toegang behouden tot de online community. Zodat je ook na de cursus een plek hebt waar je vragen kunt stellen aan mede-wildplukkers en je door kunt blijven leren door de gedeelde ervaringen te volgen :) En als je dat wilt natuurlijk jouw eigen ervaringen te delen om anderen te inspireren.

Kan ik deze cursussen en wildpluk-opleidingen ook cadeau doen?

Wat leuk dat je dit iemand cadeau wilt doen! En ja, dat kan zeker. Hier kan je een cadeaubon kopen.

Wat leer ik allemaal?

In het Wilderlust Jaarprogramma leer je elke week een nieuwe plant, bloem, bes, noot of paddenstoel van dat moment kennen en herkennen. Na het jaar ben je dus in staat om tenminste 52 soorten te herkennen. Daarnaast ontvang je elke week nieuwe recepten die je kan gebruiken voor het bereiden van je vers geplukte 'wildpluk' vondsten. Hetzelfde geldt voor de seizoenscursussen, maar dan krijg je enkel de soorten van dat seizoen.

Wanneer starten de programma's?

Het programma is doorlopend en dat betekent dat je op elk moment kan instromen. Elke week ontvang je nieuw lesmateriaal. Een deel van het programma bestaat uit video's en artikelen, dus dit kan je volgen op een tijdstip dat jou goed uitkomt. De live wandelingen vinden elk seizoen plaats en ook hiervoor kan je jezelf inschrijven op een moment dat jou goed uitkomt. Super flexibel dus!

Hoe lang is een cadeaubon geldig?

Je cadeaubonnen zijn twee jaar geldig

Kan een wildplukwandeling ook met grotere groepen?

Jazeker! Neem daarvoor alsjeblieft eventjes contact op met Katja via katja@wilderlust.nl