Veelgestelde vragen - FAQ

Wat is een wildplukwandeling?

Een wildplukwandeling van Wilderlust is een wandeling waarin we met een groepje op pad gaan in de natuur. Samen struinen we door de natuur op zoek naar eetbare planten, kruiden, bessen, noten en paddenstoelen. Ik leg je alles uit over wildplukken en deel tips en tricks. Je kan zelf meedoen, of je inschrijven samen met een vriend, vriendin, collega of partner.

Wat leer je in een wildplukwandeling?

Tijdens een wildplukwandeling leer je alles over wildplukken, de do's en de dont's, het herkennen van soorten en de mogelijke verwarringsgevaren. We maken een mooie wandeling waarin we zo'n 20-25 verschillende planten, kruiden, bessen, noten en/of paddenstoelen behandelen die bij het seizoen horen. Aan het einde van de wandeling ben je in staat om een aantal planten zelf te herkennen en weet je het een en ander over de culinaire en de geneeskrachtige werking. Leuk en leerzaam dus!

Waar vinden de wildplukwandelingen plaats?

De wandelingen worden op verschillende plaatsen in Nederland gegeven, check de website voor de locaties van de eerstvolgende wandelingen.

WILDPLUK JAAR- en SEIZOENS CURSUS

Wat kan ik verwachten?

Na inschrijving en betaling krijg je een mailtje en krijg je na het aanmaken van je persoonlijke wachtwoord toegang tot de Wilderlust-leeromgeving & community op het Thinkific-Platform.

Vanaf het moment dat jouw wildpluk-cursus of opleiding van start gaat, krijg je elke week een nieuw lesprogramma met daarin één nieuwe eetbare plant, bloem, bes, noot of paddenstoel uitgelicht, die je op dat moment kunt vinden. Ik leg je dit uit aan de hand van hele mooie, duidelijke video's, ondersteunende teksten en ander beeldmateriaal.  

Ook krijg je elke week een recept zodat je gelijk met jouw vondst aan de slag kan gaan.

Heb je vragen? Daarmee kun je terecht in de Wilderlust Online Community.

Daarnaast krijg je bij de Wildpluk Jaarcursus, een live wildplukwandeling cadeau van mij! 

Een wildplukwandeling, of een wildpluk-cursus?

Allereerst, het 1 sluit het ander niet uit! Sterker nog, ik kan je aanraden om beiden te doen. Bij de Wildpluk Jaarcursus krijg je dan ook een live wildplukwandeling cadeau van mij, omdat ik ervan overtuigd ben dat een combinatie van beiden je helpt om de verschillende planten die worden behandeld beter te onthouden en te leren herkennen.

De Wildpluk-cursus

Met deze cursus over eetbare natuur ga je de diepte in en leer je eetbare planten, bloemen, bessen, noten en paddenstoelen echt goed kennen. Doordat iedere week een andere soort wordt uitgelicht heb je de tijd om deze te leren kennen en herkennen. Voor wildplukken geldt dat aandacht en tijd nodig zijn om het wildplukken onder de knie te krijgen en comfortabel worden bij het verzamelen van de juiste eetbare soorten. Na dit programma zul je met meer zelfvertrouwen de natuur in trekken om wilde eetbare planten te verzamelen.

De wildplukwandeling

Ik noem een live wildplukwandeling een soort kickstarter voor het wildplukken. We maken een wandeling van 2 uur waarin je 20 à 25 eetbare planten, bloemen, bessen, noten en/of paddenstoelen zult ontdekken. Veel om allemaal in 1 keer te onthouden maar reuze interessant! Het is een wandeling die je ogen zal openen voor alle rijkdom die overal om je heen groeit en hierna zal geen wandeling meer hetzelfde zijn :)

Wanneer kan ik met de Wildpluk-cursus beginnen?

Ieder seizoen start er een nieuwe Seizoens-cursus. Dat zijn ook de momenten waarop je in kunt stromen voor de Wildpluk Jaarcursus. Je kunt tot 4 weken na de startdatum instromen.

Zomer wildplukcursus start 23 juni 2023
Herfst wildplukcursus start 22 september 2023
Winter wildplukcursus start 22 december 2023

Nadat we je inschrijving en betaling in goede orde hebben ontvangen, verwerken we je aanmelding en krijg je van ons een bevestigings-email. Vanaf dat moment heb je toegang tot het wilderlust platform op Thinkific en ben je lid van de Wilderlust Wildplukkers-community. Je ziet ook wanneer de cursus van start gaat. Vanaf dat moment krijg je elke week een nieuwe les met cursusmateriaal.

Hoe lang duren de programma's?

Afhankelijk van je inschrijving (het 3 maanden durende programma of het jaarprogramma van, je raadt het al, een heel jaar ;)) ontvang je voor deze gehele periode elke week nieuw cursusmateriaal. Na het afronden van het door jou gekozen programma blijf je toegang behouden tot de online community. Zodat je ook na de cursus een plek hebt waar je vragen kunt stellen aan mede-wildplukkers en je door kunt blijven leren door de gedeelde ervaringen te volgen :) En als je dat wilt natuurlijk jouw eigen ervaringen te delen om anderen te inspireren.

Kan ik deze cursussen en wildpluk-opleidingen ook cadeau doen?

Wat leuk dat je dit iemand cadeau wilt doen! En ja, dat kan zeker. Hier kan je een cadeaubon kopen.

Wat leer ik allemaal?

In het Wilderlust Jaarprogramma leer je elke week een nieuwe plant, bloem, bes, noot of paddenstoel van dat moment kennen en herkennen. Na het jaar ben je dus in staat om tenminste 52 soorten te herkennen. Daarnaast ontvang je elke week nieuwe recepten die je kan gebruiken voor het bereiden van je vers geplukte 'wildpluk' vondsten. Hetzelfde geldt voor de seizoenscursussen, dan krijg je de soorten (minstens 13 verschillende) van dat seizoen.

Wanneer starten de programma's?

Ieder seizoen start er een nieuwe Seizoens-cursus. Dat zijn ook de momenten waarop je in kunt stromen voor de Wildpluk Jaarcursus. Je kunt tot 4 weken na de startdatum instromen.

Zomer wildplukcursus start 23 juni 2023
Herfst wildplukcursus start 22 september 2023
Winter wildplukcursus start 22 december 2023

Voor de live wildplukwandeling die bij de Jaarcursus zit, kun je je inschrijven op een moment naar keuze dat jou goed uitkomt. Super flexibel dus! Data van wandelingen kun je vinden op www.wilderlust.nl en worden regelmatig aangevuld met nieuwe data. 

Hoe lang is een cadeaubon geldig?

Je cadeaubonnen zijn twee jaar geldig

Kan een wildplukwandeling ook met grotere groepen?

Jazeker! Neem daarvoor alsjeblieft contact op met Katja via katja@wilderlust.nl